ΥΛΙΚΑ:
4 παντζάρια
4 πατάτες
4 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
50 ml κόκκινο κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζετε και κόβετε παντζάρια, πατάτες και καρότα σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε 4 κουταλιές λάδι, τις πατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια και το γλυκό πιπέρι. Ανακατεύετε συνεχώς και μετά από 2 λεπτά, προσθέτετε το κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα το ζωμό. Αλατίζετε ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να πετύχετε και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών. Με ένα μίξερ χειρός πολτοποιείτε όλα τα υλικά για να γίνει μία βαθυκόκκινη πηχτή σούπα. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και τρίβετε μαύρο πιπέρι.
Για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά προσθέτετε 1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι σε κάθε μπολ.
(η σούπα της φωτογραφίας βασίστηκε, με κάποιες προσθαφαιρέσεις σε αυτή)