Αραβική πίτα με φέτα,ρεβύθια και μελιτζάνες

ΥΛΙΚΑ:
30 ml. ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, ψιλοκομμένα
430 γρ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα,κρατάμε 1 φλ.τσ. απο το νερό που έχουν βράσει
1 κ.σ. κύμινο
1/2 λεμόνι το χυμό του
1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
70 γρ. φέτα θρυμματισμένη
3 αραβικές πίτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, να κάψει σε μέτρια φωτιά.

1f9e52f5766a7a5e24af756d4d3b3708_LΠροσθέτουμε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα,περίπου για 8-9 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ρεβύθια, το κύμινο και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για περίπου 5 λεπτά προσθέτοντας, όταν χρειάζεται, νερό απο τα βρασμένα ρεβύθια.

Τέλος προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε μια πίτα, βάζουμε στο εσωτερικό της 2-3 κ.σ. απο το μίγμα μελιτζάνας που έχουμε ήδη φτιάξει.Την τυλίγουμε σε ρολό ώστε να κλείσει και την κόβουμε στη μέση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλες τις πίτες μας και σερβίρουμε.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like