Βαρέθηκες τα αυγά για το πρωινό; 2 συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν

Σε ποιον δε θα άρεσε κάθε μέρα να έχει τη δυνατότητα να ετοιμάζει ένα πλούσιο πρωινό εφάμιλλο με τις επιλογές που μας προσφέρει ένα καλό ξενοδοχείο στη διάρκεια των διακοπών μας; Ακριβώς, κανείς δε θα έλεγε όχι σε κάτι τέτοιο! Γνωρίζουμε όλοι καλά την αξία ενός θρεπτικού πρωινού και ακόμη περισσότερο τη συμβολή των αυγών σε αυτό. Όμως και δεν είναι εύκολο να ετοιμάζουμε κάθε μέρα αυγά – παρά το γεγονός πως μπορούμε κάθε φορά να τα ετοιμάζουμε και διαφορετικά –  και βεβαίως θέλουμε να υπάρχει μία ποικιλία γεύσεων. Επειδή, λοιπόν, η πρωτεΐνη, δεν πρέπει να λείπει από το πρωινό μας γεύμα, ψάξαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε μερικές εύκολες ιδέες που προσφέρουν 23 γραμμάρια πρωτεΐνης με το “καλημέρα”(ένα καλό energy boost) και σίγουρα αξίζουν έναν μικρό πειραματισμό!

               Βρώμη με σοκολάτα και φράουλα

               Τι θα χρειαστούμε;

  • 3/4 του φλυτζανιού βρώμη
  • 1 φλυτζάνι γιαούρτι με λιπαρά 2%
  • 3/4 του φλυτζανιού γάλα με λιπαρά 2%
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς γλυκαντικά
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο ή άλλο φυτικό βούτυρο της επιλογής σας
  • 6 μεγάλες φράουλες, κομμένες σε φέτες

Τι κάνουμε;

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι, το κακά και το φυστικοβούτυρο μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  2. Χωρίζουμε σε δύο βάζα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για έξι ώρες
  3. Το επόμενο πρωί σερβίρουμε τη βρώμη κρύα έχοντας κάνει γαρνιτούρα με τις φράουλες που κόψαμε.

Τηγανίτες με μύρτιλλα και γιαούρτι

               Τι θα χρειαστούμε;

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 / 4 του φλυτζανιού γιαούρτι 2%
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλυτζάνι φρέσκα μύρτιλλα (υπάρχουν και κατεψυγμένα, αλλά πρέπει να έχουν αποψυχθεί πρώτα)
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο ή άλλο φυτικό βούτυρο της επιλογής σας

Τι κάνουμε;

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μισή κουταλιά από το μέλι και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το bakingpowder, το αλάτι και την κανέλα. Αυτό είναι το στερεό μας μείγμα, το οποίο και θα προσθέσουμε στο υγρό μείγμα του μπολ με τα αυγά και το γιαούρτι και θα ανακατέψουμε ώστε να ομογενοποιηθεί, ενώ επίσης θα ρίξουμε και το μισό φλυτζάνι με τα μύρτιλλα.
  • Ετοιμάζουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά κι έχοντας ρίξει λίγο sprayμαγειρικής ή ελάχιστο λάδι. Ρίχνουμε στο τηγάνι το 1/4 του φλυτζανιού από τη ζύμη και μαγειρεύουμε για τρία λεπτά, έως ότου έχει πάρει η τηγανίτα μία ελαφριά καφέ απόχρωση από κάτω κι έχουν σχηματιστεί φυσαλίδες στο πάνω μέρος. Γυρίζουμε την τηγανίτα και μαγειρεύουμε για άλλα τρία λεπτά. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μισή κουταλιά μέλι, το φυστικοβούτυρο και τα υπόλοιπα μύρτιλλα.

Enjoy!

Πηγή συνταγών και photos: Self

Featured image: unsplash.com/@brookelark

You may also like