Γίγαντες κοκκινιστοί στον φούρνο

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. φασόλια γίγαντες
225 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 ντομάτες μεγάλες, ώριμες και τριμμένες
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και τους αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.Την επόμενη μέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους στραγγίζουμε. Στην συνέχεια τους βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό μέχρι να είναι σχεδόν ψημένοι.

Εν το μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές φέτες καρότου.
Όταν οι γίγαντες είναι έτοιμοι, τους στραγγίζουμε κρατώντας 1-2 ποτήρια από το ζουμί τους και τους βάζουμε σε ένα ταψί. Τους περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ψηθούν εντελώς, να δέσουν με την σάλτσα ντομάτας και να μην έχουν πολλά υγρά- θέλουμε να ξεροψηθούν. Αν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που κρατήσαμε από το βράσιμο.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μπόλικο ψωμί και φέτα.

Πηγή:
Cookbox.gr

You may also like