Γιαουρτογλυκό διαίτης με μπισκότα κανέλας

ΥΛΙΚΑ: (για 6 άτομα)
7 μεγάλες μπανάνες
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
300 γραμμ. γιαούρτι
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 φλιτζάνια του τσαγιού σαντιγί
1 φλιτζάνια του τσαγιού μπισκότα κανέλας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Τοποθέτησε 2 μπανάνες καθαρισμένες σε ταψί, πασπάλισέ τες με ζάχαρη και βάλ’ τες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για να καραμελώσουν. Σε μπολ, ρίξε τις υπόλοιπες μπανάνες καθαρισμένες μαζί με το χυμό λεμονιού και λιώσ’ τες με πιρούνι. Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε καλά. Σε άλλο μπολ ανάμειξε τη σαντιγί και το γιαούρτι και ένωσέ τα με τον πολτό μπανάνας. Σε 6 πολύχρωμα ποτήρια στρώσε μέχρι τη μέση το μείγμα με τις μπανάνες, το γιαούρτι και πασπάλισε με λίγα θρυμματισμένα μπισκότα κανέλας και μερικές φέτες από τις καραμελωμένες μπανάνες. Βάλ’ τα στο ψυγείο να παγώσουν πριν τα σερβίρεις.

Πηγή: http://www.yupiii.gr,http://www.shape.gr

You may also like