ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. φιογκάκι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
45 ml χυμό λεμόνι ή ο χυμός απο ένα λεμόνι
90 ml. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
10 ελιές καλαμών
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 γρ. ντοματίνια
5 αγκινάρες τις καρδιές τους
1 αγγούρι μέτριο κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
100 γρ. φέτα κομένη σε κυβάκια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπόλ σερβιρίσματος μαζί με τις ελιές, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τις αγκινάρες και το αγγούρι.
Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπόλ αναμιγνύουμε το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο και τη ρίγανη.
Προσθέτουμε στο μπόλ με τα ζυμαρικά και τα λαχανικά τη σώς που φτιάξαμε και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
Τέλος προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερή απο το ψυγείο.
Πηγή: Cookbox.gr