ΥΛΙΚΑ:
1 μέτριο φινόκιο κομμένα σε ψιλές φέτες
2 πορτοκάλια, πλυμένα και κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ροδέλες
40 ml πετιμέζι
50 γρ σπασμένα καρύδια
αλάτι
πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Στρώνεις με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί μέτριο και ρίχνεις το φινόκιο, το πορτοκάλι και το κρεμμύδι. Τα ραντίζεις με το πετιμέζι και τα αλατοπιπερώνεις.
2. Ψήνεις τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 160 βαθμούς.
3. Μόλις ψηθούν τα λαχανικά , τα μεταφέρεις σε ένα σκεύος σερβιρίσματος, ρίχνεις το ελαιόλαδο και τα σπασμένα καρύδια και την σερβίρεις ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπείτε στο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.