ΥΛΙΚΑ:
10 κολοκυθοανθοί
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη, ανακατεμένες με 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. ρύζι για γεμιστά
1 κούπα φέτα χοντροκομμένη
Ρίγανη
Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς και κόβουμε τον εσωτερικό τους μίσχο με προσοχή.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο την πιπεριά με το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ρίγανη και αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις.
Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα το ρύζι και αφού πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα.
Ανακατεύουμε ελαφρά και γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τους κολοκυθοανθούς
Τους στρώνουμε σε ένα ταψί προσεκτικά και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν για μισή ώρα και βγάζουμε από τον φούρνο
Σερβίρουμε αφού κρυώσουν λιγάκι.
Πηγή: εδώ