Κουλουράκια του Πάσχα, από τον Δημήτρη Βούλτσο

[check_list]

  • Θα χρειαστείτε το μίξερ σας και μερικά ρηχά ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ:
 500 gr. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 ¼ κ.γ. αλάτι
 2 αβγά+ 1 αβγό για την επάλειψη
 2 κάψουλες βανιλίνης
 125 gr. βούτυρο Lurpack σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
 200 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
 Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
 Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
 50 ml. χυμός πορτοκαλιού
 50 ml. γάλα πλήρες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέτουμε τα αβγά, τα ξύσματα και την

Πηγή φωτογραφίας : http://nicholasjv.blogspot.gr/2012_04_08_archive.html

Πηγή φωτογραφίας : http://nicholasjv.blogspot.gr/2012_04_08_archive.html

βανιλίνη. Μετά τον χυμό και το γάλα, χτυπάμε για λίγο ακόμα και σταματάμε το μίξερ.
Βάζουμε το εξάρτημα-γάτζο, ξαναβάζουμε σε λειτουργία και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα μας κάνει κέφι, αλείφουμε με το αβγό που το έχουμε χτυπήσει με 2 κουταλιές γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι τα κουλουράκια να ροδίσουν.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like