ΥΛΙΚΑ:
δύο κονσέρβες ντοματοχυμό ή 5 μεγάλες ντομάτες
10 μικρά καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
περίπου 1/2 φλιτζάνι creme fraiche ή γάλα
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
αλάτι
φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα, προαιρετικά (μπορεί να αντικατασταθεί από δεντρολίβανο, βασιλικό ή ρίγανη )
τριμμένο τυρί, για το γαρνίρισμα, προαιρετικά
Μπορείτε να προσθέσετε : ψητές πιπεριές κόκκινες, Κόκκινο πιπέρι, σκόνη τσίλι, πιπέρι καγιέν, κρεμμύδι σε σκόνη, σκόρδο, σκόνη σκόρδου, νωπά ή αποξηραμένα βότανα
Βάλτε τις ντομάτες, τα καρότα, το ελαιόλαδο, πιπέρι, προαιρετικά αλάτι, και τα προαιρετικά συστατικά στο μπλέντερ και “χτυπήστε” τα στο μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Μεταφέρετε τη σούπα στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ασφαλές κύπελλο και βάλτε το σε υψηλή θερμοκρασία για να ζεσταθεί, περίπου 2 λεπτά. Σούπα Γαρνίρετε με τυρί, sour cream, ή βότανα και σερβίρετε αμέσως.
Η σούπα θα κρατήσει μέχρι και 5 ημέρες στο ψυγείο ή μπορείτε να την διατηρήσετε στην κατάψυξη έως 3 μήνες.
Πηγή: εδώ