Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί

ΥΛΙΚΑ:
4 μανιτάρια πορτομπέλο
30 ml ελαιόλαδο (και λίγο έξτρα, για τα μανιτάρια)
2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε καρέ
150 γρ. σπανάκι (έτοιμο καθαρισμένο, συσκευασμένο στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
100 γρ. κατσικίσιο τυρί (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα τυράκι καλυμμένο με πιπέρια), κομμένο σε λεπτά φετάκια
φυλλαράκια άνηθου (προαιρετικά)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Συνταγή: TINA WEBB Φωτογραφίες :ΠΕΤΡΟΣ ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συνταγή: TINA WEBB
Φωτογραφίες : Πέτρος Ανδριανόπουλος, Γιώργος Δρακόπουλος

Προθερμαίνουμε το γκριλ. Αλείφουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, μοιράζουμε το μείγμα στα μανιτάρια, τα καλύπτουμε με το κατσικίσιο τυρί και ξαναβάζουμε τα μανιτάρια στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με φυλλαράκια άνηθου και σερβίρουμε συνοδεία φρέσκου ψωμιού.

Πηγή: Γαστρονόμος

You may also like