Μανιτάρια πλευρώτους‏ με pesto μυρωδικών

Το σημερινό πιάτο το έχετε αποφασίσει ήδη, αλλά θα θέλατε να κάντε και μια νόστιμη έκπληξη στους αγαπημένους σας με ένα ωραίο συνοδευτικό πιάτο. Σας προτείνουμε μανιτάρια πλευρώτους, μια επιλογή που δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο και συμπληρώνει ιδανικά τόσο πιάτα κρέατος, όσο και ζυμαρικών. Πάμε να τα ετοιμάσουμε;

ΥΛΙΚΑ:
• 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• 100 γρ. οξύμελι
• 20 γρ σχοινόπρασο
• 20 γρ. μαϊντανός
• 20 γρ. μυρώνια

plevrotousΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
• Λαδώνετε και αλατίζετε τα μανιτάρια και τα ψήνετε στο γκρίλ για 7 λεπτά περίπου.
• Στο μεταξύ ετοιμάζετε την πέστο: Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το οξύμελι, ανακατεύετε το μείγμα και περιχύνετε με αυτό τα ζεστά μανιτάρια.

Κι όμως είναι τόσο εύκολο! Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: εδώ

You may also like