ΥΛΙΚΑ:
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες 800-900γρ.
60ml ελαιόλαδο
60 gr. γιαούρτι
2 κ.σ. ξίδι από μήλο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φετούλες
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. πετιμέζι ή 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. μαγιονέζα
50γρ. σταφίδα
50 ml λευκό ξηρό κρασί
60 γρ. καρύδια κοπανισμένα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2-3 φυλλαράκια μέντας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταφίδες με το κρασί για να φουσκώσουν.
Τρυπάμε με ένα μαχαίρι τις μελιτζάνες γύρω-γύρω και βαθιά, τοποθετώντας στα ανοίγματα τις φετούλες σκόρδου. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και ψήνουμε στο γκριλ στους 200ο για περίπου 30΄ στη μεσαία σχάρα μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο και κλείνουμε τις μελιτζάνες όσο είναι ζεστές, σε μια σακούλα κουζίνας ώστε να ιδρώσουν για 15΄. Αφαιρούμε το σκόρδο και ξεφλουδίζουμε με ευκολία. Αφαιρούμε τους σπόρους και πολτοποιούμε στο multiμαζί με το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τη μέντα.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον πολτό με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε σταδιακά δοκιμάζοντας .
Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για μισή ώρα και σερβίρουμε.
Πηγή: http://mastercook.gr