Μπαγκέτα με ψητό αστακό & τυριά

Kennebunkport-Grilled-Cheese-Sandwich-foodiecrush.com-001

ΥΛΙΚΑ:
4-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
1/2 φλιτζάνι μαλακό τυρί μασκαρπόνε
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (λευκά και πράσινα μέρη)
1/4 φλιτζανιού ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
4 φέτες χωριάτικο άσπρο ψωμί
4 λεπτές φέτες τυρί Provolone
1/2 φλιτζάνι ρόκα
1 φλιτζάνι βρασμένο αστακό άστατα κομμένο

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε βούτυρο και τσίλι. Σε ένα μέτριο μπολ ανακατέψτε μαζί το μασκαρπόνε, τα κομμένα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες. Αλείψτε το Kennebunkport-Grilled-Cheese-Sandwich-foodiecrush.com-021μείγμα μασκαρπόνε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού ομοιόμορφα. Καλύψτε τις δύο φέτες ψωμί με το Μασκαρπόνε με 2 φέτες Provolone και ρόκα. Βάλτε τον αστακό πάνω στη ρόκα , στη συνέχεια καλύψτε με τις υπόλοιπες φέτες Provolone, Μασκαρπόνε και το κλείνετε με ψωμί.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λιώστε 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε σάντουιτς στο τηγάνι και απλώστε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από τις έξω πλευρές του σάντουιτς. Αφήστε τες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, γυρίστε προσεκτικά το σάντουιτς , πιέζοντας απαλά . Συνεχίστε μέχρι να ζεσταθούν και λιώσουν τα τυριά από μέσα….

Η παραπάνω συνταγή είναι της Veronica Callaghan και κέρδισε στον διαγωνισμό Grilled Cheese Academy Recipe Showdown το 2013

 

Πηγή: εδώ

You may also like