Ομελέτα της στιγμής

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

1 κιλό πατάτες, σε κυβάκια
2-3 μελιτζάνες, σε κυβάκια
2-3 κολοκυθάκια, σε κυβάκια
2 λουκάνικα με πράσο, σε ροδέλες
2 φλ. γραβιέρα, σε κυβάκια
6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το περιττό λάδι.

Το ίδιο κάνουμε με τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα λουκάνικα. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τα τηγανισμένα λαχανικά, το λουκάνικο, το τυρί και περιχύνουμε από πάνω με τα αβγά. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ψηθεί το αβγό. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn

Tips
Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, μπορούμε να το κάνουμε σε μικρότερο φτιάχνοντας ατομικές μερίδες.

Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή ψήνοντας την ομελέτα στον φούρνο σε ένα ταψάκι στους 200°C για περίπου 15 λεπτά.

Πηγή:http://www.tovima.gr

You may also like