Τα παρακάτω προϊόντα που θα δείτε, όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, είτε ανακαλύφθηκαν για κάποιο διαφορετικό σκοπό είτε κατά λάθος!
Όπως και να ‘χει, έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας και είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε πώς θα ήμασταν χωρίς αυτά.
To 1945 ένας μηχανικός της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας οπλικών συστημάτων Raytheon παρατήρησε πως οι σοκολάτες που είχε στην τσέπη του έλιωναν κάθε φορά που χρησιμοποιούσε την τεχνολογία “magnetron”. Συνειδητοποίησε λοιπόν πως η ακτινοβολία “έψηνε” τα γλυκά. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…
Ανακαλύφθηκαν από λάθος όταν ένας μάγειρας συνδύασε κάρβουνο, θειάφι και νιτρικό κάλιο.
To… μαγικό χαπάκι προοριζόταν ως φάρμακο για την καρδιά μέχρι που οι γιατροί διαπίστωσαν πως η πίεση του αίματος αυξανόταν… σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος.
Το 1853 ο σεφ George Crum μάλλον ενοχλήθηκε πάρα πολύ από έναν πελάτη ο οποίος επέστρεφε τις πατάτες στην κουζίνα επειδή δεν ήταν πολύ τραγανές. Ο σεφ έκοψε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες, τις τηγάνισε και προσέθεσε αλάτι. Η… συνταγή αυτή δεν άργησε να κάνει πάταγο!
Ο μύθος λέει πως ένα Ασσύριος ή Αιθίοπας βοσκός παρατήρησε πως το κοπάδι του ήταν ιδιαίτερα δραστήριο και ενεργητικό όταν τα ζώα έτρωγαν κόκκους καφέ. Αφού δοκίμασε ο ίδιος, πήγε σε έναν τοπικό ιμάμη ο οποίος καβούρντισε και έβρασε τους κόκκους.
Πηγή: Newsbomb.gr