ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό αλευρι
200 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
240ml χλιαρό γάλα
30 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
10 γραμμάρια μαχλέπι τριμμένο
2,5 γραμμάρια μαστίχα τριμμένη
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αφήνουμε για 10 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρί το τελικό προιόν να είναι μια λεία και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για μία 4 ώρα σε ζεστό μέρος. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φυτίλια και τα αφήνουμε για 10′. Τα πλέκουμε σε κοτσίδες ή ό,τι σχήμα θέλετε.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα για μία ώρα να φουσκώσουν ( σε ζεστό μέρος). Αν θέλουμε πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ.Τα αλείφουμε με ένα αυγό και μετά τα ψήνουμε για 40′ περίπου στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν καλά τα τυλίγουμε με μεμβράνη για να διατηρηθούν μαλακά.
Πηγή: http://babyglitter.gr/blog