ΥΛΙΚΑ:
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σέλερι κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
15 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
2 φύλλα δάφνη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
480 ml ζωμό κότας
1/2 κ.σ. Worcestershire sauce
300 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
220 γρ. ρύζι μπασμάτι
200 γρ. γαρίδες χωρίς τα κελύφη τους, κρατάμε τα κελύφη χώρια
3 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε το ζωμό και τα κελύφη απο τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά περίπου, αφαιρούμε τα κελύφη και διατηρούμε το μίγμα ζεστό.
Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, τη Worcestershire sauce, τα φύλλα δάφνης και το ρύζι. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Μόλις πάρει βράση το μίγμα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Πηγή: εδώ