Ποιές είναι οι 3 τροφές που κιτρινίζουν τα δόντια μας;

Και αποκλείεται να τις είχατε φανταστεί, καθώς δεν αναφερόμαστε ούτε στο κόκκινο κρασί, ούτε στον καφέ… Ούτε και στο κύμινο!

Οι πρώτες σκέψεις σας θα είναι η σοκολάτα και το κόκκινο κρασί, σωστά; Κι όμως δεν είναι.  Υπάρχουν και “χειρότερα”.  Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι η καθημερινή καθαριότητα των δοντιών είναι απαραίτητη και ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό κι όμορφο από ένα αστραφτερό χαμόγελο.

Κάποιες συνήθειές μας, ωστόσο, είναι υπεύθυνες για τους λεκέδες στα δόντια μας, ενώ κάποιες τροφές ευθύνονται για το κιτρίνισμα που παθαίνουν αυτά. Δείτε παρακάτω τρεις τροφές που προκαλούν κίτρινα δόντια.

Σάλτσα ντομάτας

Πρόκειται για μία από τις τροφές που ίσως δεν γνωρίζουμε ότι κιτρινίζει τα δόντια. Εκτός από το χρώμα της ντομάτας είναι επίσης ένα πολύ όξινο τρόφιμο.

Κάρυ

Δίνει πολύ ωραία γεύση στο φαγητό αλλά το χρώμα του κάρυ αφήνει στα δόντια μια αντιαισθητική κίτρινη απόχρωση.

Ξύδι μπαλσάμικο

Το γευστικό αυτό ξύδι μπορεί να αποχρωματίσει τα δόντια σας. Τα καλά νέα είναι, ότι αν το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες ή σπανάκι, αυτές τείνουν να μειώσουν τις δραστικές συνέπειες.

Πηγή: newsbeast.gr

Featured image: unsplash.com/@hana_loe

You may also like