938 ρύζι αμερικάνικου τύπου 1/2 κιλό μικρές γαριδούλες καθαρισμένες 1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια 1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά αλάτι, πιπέρι 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα 1 κουτάκι ντοματούλες Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και το σουρώνετε. Ετοιμάζετε την κόκκινη σάλτσα από γαρίδες: Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις ντοματούλες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει η σάλτσα. Σε 20 λεπτά, ανοίγετε και προσθέτετε τις γαρίδες ωμές και με ανοιχτή την κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσουν 7 λεπτά. Το πιάτο σας είναι έτοιμο!
Μύρισε καλοκαίρι για τα καλά και πάμε στοίχημα ότι ονειρεύεστε όμορφα γεύματα δίπλα στο κύμα. Μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ώρα των διακοπών, πάμε να φτιάξουμε ένα πιάτο εύκολο, γρήγορα με μυρωδιά θάλασσας και νησιού;
ΥΛΙΚΑ:
Πηγή: www.greekcook.gr