ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)
-1 μεγάλο μάτσο φρέσκο βασιλικό
-λίγη ρόκα ή σπανάκι
-4 σύκα κομμένα στα 4 ( με ή χωρίς τη φλούδα τους)
-8 φέτες προσούτο
-αλάτι / πιπέρι
-2 κ.σ. μπαλσάμικο
-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Πλένετε καλά τα τον βασιλικό, τη ρόκα ή το σπανάκι και αφού τα σουρώσετε, τα βάζετε σε μάι πιατέλα για να τα ανακατέψετε με τα κομμένα σύκα και το προσούτο.
Πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι, πιπέρι και ραντίζετε με το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο!
Το προσούτο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ισπανικό χαμόν σεράνο ή ελληνικό προσούτο από το Καρπενήσι.
ΤΙΡ: Μπορείτε να προσθέσετε “νιφάδες” παρμεζάνας