[check_list]
- Θα χρειαστούμε μια μικρή και μια μεγάλη κατσαρόλα.
[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 8-10 μερίδες )
1 φλ. ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο ή μαργαρίνη
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
2 ½ φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
2 φλ. γάλα καρύδας
½ φλιτζάνι φυστικόψυχα ανάλατη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
½ φλ. σταφίδες
1 ξυλαράκι κανέλας
1 κ.γ. κανέλα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Στη μικρή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει καλά η ζάχαρη.
Στη μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε όποια λιπαρή ουσία επιλέξουμε. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 6-7 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τη σκόνη κανέλας, αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε με μια βαθιά κουτάλα το ζεστό σιρόπι ( με προσοχή γιατί θα αρχίσει να πιτσιλάει ).
Κατόπιν και αφού έχουμε προσθέσει όλο το σιρόπι ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τέλος προσθέτουμε το φιστίκι και το ξύσμα του λεμονιού. Αποσύρουμε και βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα και αφήνουμε εκτός ψυγείου να σταθεροποιηθεί.
Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…