Σπιτικό παγωτό καρπούζι (μιαμ μιαμ)‏

Ζέστη, ζέστη και τα πρώτα λαχταριστά καρπούζια έχουν κάνει την εμφάνισή τους λίγο πριν μπει ο Ιούνιος. Αλλά εμείς το summer mood το έχουμε ήδη και επειδή καλοκαίρι χωρίς καρπούζι και χωρίς παγωτό δεν γίνεται, σας φέρνουμε σήμερα μια απίθανη συνταγή που συνδυάζει τα δύο αγαπημένα και άκρως καλοκαιρινά δώρα δροσιάς! Πάμε να το φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα;

ΥΛΙΚΑ:
3 κούπες καρπούζι κομμένο σε κομμάτια
¼ της κούπας ζάχαρη (για το καρπούζι)
½ κούπα γάλα
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι βανίλια
¼ κουταλάκι αλάτι (προαιρετικό, για καλύτερη υφή)
½ κούπα κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά για περισσότερη γεύση και εικόνα «κουκουτσιών» καρπουζιού)

0dce8e813b7f14dc80e6729ce33a081bΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
• Λιώστε το καρπούζι σε ένα μπολ και προσθέστε ¼ της κούπας ζάχαρη.
• Βράστε το μίγμα σε ένα σκεύος για αρκετά λεπτά, μέχρι να αποκτήσει την υφή του «πουρέ» και στην συνέχεια βάλτε το μίγμα στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον.
• Αναμίξτε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
• Προσθέστε το μίγμα καρπουζιού, την κρέμα, την βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές.
• Τοποθετήστε στην κατάψυξη και φροντίστε να το βγάζετε και να το ανακατεύετε κάθε 40 περίπου λεπτά επί τέσσερις ή πέντε τουλάχιστον φορές ώστε να αποκτήσει μαλακή υφή. Ενδιάμεσα, μπορείτε να τοποθετήσετε τα κομμάτια σοκολάτας.
Καλή απόλαυση!

Πηγή:www.in2life.gr

You may also like