1πακέτο ταλιατέλλες (μπορείτε να πάρετε και χρωματιστές)
1 μπρόκολλο
1μεγάλο κρεμμύδι ξερό
250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
λάδι
αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζετε πολύ καλά το μπρόκολλο. Όταν είναι είναι έτοιμο το στραγγίζετε, αλλά δεν πετάτε το νερό, καθώς σε αυτό θα βράσετε τις ταλιατέλλες. Μόλις τελειώσετε με το μπρόκολο, βάζετε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Μόλις πάρει λίγο χρώμα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μπρόκολο. Λίγο πριντελειώσετε με το βράσιμο της ταλιατέλλας, ρίχνετε κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με το μπρόκολο και μόλις κλείσετε τη φωτιά, ρίχνετε και τα 3/4 της τριμμένης παρμεζάνας.
Αφού στραγγίξετε καλά τις ταλιατέλλες, ανακατέψτε τις με το περιεχόμενο του τηγανιού. Προσθέτε επιπλέον παρμεζάνα, αν το προτιμάτε…
Καλή σας όρεξη!
Υ.Γ. Μπορείτε την ώρα που τσιγαρίζεται το μπρόκολο να προσθέσετε λίγο μπέικον ή μικρά κομματάκια κοτόπουλο.