Τα Γεμιστά της Θάλειας…..

ΥΛΙΚΑ:
• Περίπου 15τμχ ντομάτες, πιπεριές πράσινες ή κοκκινες. Πολλοί βάζουν κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες αλλά εμένα δεν μου αρέσουν! Οπότε μπορείτε να επιλέξετε τα λαχανικά που σας αρέσουν!
• 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
• 800gr κιμά μοσχαρίσιο
• 4 κρεμμύδια ξερά
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδες
• 1 σακουλάκι κουκουνάρι
• λίγη φρυγανιά τριμμένη
• πατάτες
• λάδι
• αλάτι, πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1) Κόβουμε ένα καπάκι από τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε. Κρατάμε την ψίχα.
2) Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη, και τα γυρνάμε ανάποδα.
IMG-20130401-000713) Βάζουμε το ρύζι σε ένα βαθύ πιάτο, καλύπτουμε με νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει.
3) Κόβουμε ψιλά ψιλά, την ψίχα από όλα τα λαχανικά και το μαϊντανό. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
4) Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα λαχανικά, και το ρύζι (σουρωμένο χωρίς τα νερά). Ανακατεύουμε προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη αν χρειάζεται. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40λεπτά περίπου και προς το τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
5) Όταν είναι έτοιμο γεμίζουμε τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, ρίχνουμε από πάνω λάδι και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
6) Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στα γεμιστά αφού τις αλατοπιπερώσουμε.
7) Ψήνουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα περίπου στους 180ο

Καλή όρεξη!!!

You may also like