Αγαπάτε τα θαλασσινά, αλλά και τις εξωτικές γεύσεις της Ασίας; Αν ναι, τότε το ντουλάπι σας διαθέτει ήδη τα περισσότερα υλικά και η σημερινή συνταγή θα σας ενθουσιάσει! Οι γαρίδες φέρνουν άρωμα θάλασσας στο τραπέζι σας και τα noodles φροντίζουν για αυτό το asian στοιχείο που θα κάνει το πιάτο σας ξεχωριστό. Πάμε να ετοιμάσουμε μαζί τηγανιτές γαρίδες με noodles σε 25 μόλις λεπτά!
ΥΛΙΚΑ:
• 125 γρ. noodles ρυζιού
• 30 ml. φυστικέλαιο
• 1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη, ψιλοκομμένη
• 150 γρ. γαρίδες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
• 1 κ.σ. αποξηραμένες γαρίδες
• 1 ραπανάκι λευκό (75γρ.) τριμμένο
• 1 κ.σ. σάλτσα ψαριού
• 30 ml. σάλτσα σόγιας
• 30 γρ. ζάχαρη καστανή
• 30 ml φρέσκο χυμό λάιμ
• 100 γρ. βλαστάρια φασολιού
• 2 κ.σ. φιστίκια αράπικα καθαρισμένα και κομμένα
• 15 ml. σουσαμέλαιο
• φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
• 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα
- Βουτάμε τα noodles σε ένα μπολ με βραστό νερό για 5 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το σκόρδο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Προσθέτουμε τις φρέσκιες και τις αποξηραμένες γαρίδες, το ραπανάκι και σοτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε την σάλτσα ψαριού, την σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι.
- Σουρώνουμε καλά τα noodles και με ένα ψαλίδι τα κόβουμε σε μικρότερες λωρίδες. Τα προσθέτουμε στο γουόκ μαζί με τα βλαστάρια φασολιού, τα φιστίκια και το σουσαμέλαιο.
- Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με φρέσκο κόλιανδρο, τσίλι και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Πηγή: www.cookbox.gr