Τοματόρυζο

ΥΛΙΚΑ:
800 γρ. ρύζι για ριζότο (Arborio ή Carnaroli)
3 ντομάτες τριμμένες
120 ml λευκό κρασί
125 γρ. Βιτάμ Κλασικό
60 ml. Άλτις κλασικό
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ζωμό λαχανικών Knorr «Σπιτικός»
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι σε μια καυτή κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά προσθέτουμε το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις τριμμένες τομάτες, 1 φλ.τσ. νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

tomatoryzoΠαράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα 6 φλ.τσ. νερό με τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει ο ζωμός. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον διατηρούμε ζεστό.

Σοτάρουμε σε μια δεύτερη ζεστή κατσαρόλα το άλλο κρεμμύδι, μέχρι να καραμελώσει.

Προσθέτουμε το Βιτάμ και, μόλις λιώσει, σοτάρουμε το ρύζι, ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά.

Περιχύνουμε με το κρασί, 2 φλ.τσ. από το ζωμό, προσθέτουμε το σκόρδο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτουμε άλλο 1 φλ.τσ. από το ζωμό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα τομάτας συνεχίζοντας να ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε πιπέρι και σερβίρουμε γαρνίροντας με κλωναράκια άνηθου.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like