ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το κάτω μέρος (λευκό) κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1/2 φλυτζάνι φύλλα μαϊντανού
1 μικρή σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένο ή πιεσμένο στην πρέσα
1/4 κ. γλ. καυτή σάλτσα πιπεριάς
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 μέτρια κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη από τους σπόρους και κομμένη σε κυβάκια
Chips ή ψωμί για το σερβίρισμα
Extra μαϊντανό / κόκκινο πιπέρι για το γαρνίρισμα , προαιρετικά ( αλλά φαίνεται τόσο πολύ καλύτερα με αυτό! )
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ξεπαγώστε το σπανάκι στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, και στραγγίξτε το για να απομακρυνθεί το επιπλέον νερό.
Σε έναν μπλέντερ “χτυπήστε” το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το σκόρδο,την καυτερή σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με τον μαϊντανό ή το κόκκινο πιπέρι …
Το dip μπορείτε να το διατηρήσετε για 2 ημέρες στο ψυγείο, καλύπτοντάς το μία πλαστική μεμβράνη…
Πηγή: εδώ