886
Σε ένα ευρύχωρο µπολ σπάµε σε µικρά κοµµάτια τις σοκολάτες. Ρίχνουµε σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, την κρέµα γάλακτος, το βούτυρο και τη γλυκόζη. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουµε τις σοκολάτες και ανακατεύουµε µε µια εύκαµπτη σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.
ΥΛΙΚΑ: (για περίπου 60 τρουφάκια)
600 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα υγείας (53% κακάο)
500 ml κρέµα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
50 ml γλυκόζη, σε σιρόπι
60 ml λικέρ Grand Marnier
250 γρ. διάφορα αποξηραµένα φρούτα, ψιλοκοµµένα
λίγο κακάο και κοπανισµένοι ξηροί καρποί (για την επικάλυψη)
Σε ένα ευρύχωρο µπολ σπάµε σε µικρά κοµµάτια τις σοκολάτες. Ρίχνουµε σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, την κρέµα γάλακτος, το βούτυρο και τη γλυκόζη. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουµε τις σοκολάτες και ανακατεύουµε µε µια εύκαµπτη σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα.
Προσθέτουµε το λικέρ και τα ξερά φρούτα και ανακατεύουµε καλά. Σκεπάζουµε το µπολ µε µεµβράνη και το αφήνουµε στο ψυγείο για 20 λεπτά µέχρι το µείγµα να δέσει και να γίνει µια εύπλαστη ζύµη.
Πλάθουµε µπαλίτσες τις οποίες στη συνέχεια ρολάρουµε στο κακάο ή/και στους κοπανισµένους ξηρούς καρπούς που έχουµε σκορπίσει στον πάγκο εργασίας, ώστε να κολλήσουν στην επιφάνειά τους.
Πηγή: http://www.tovima.gr