Είναι από τις αγαπημένες μου σούπες. Με τον Παύλο λατρεύουμε το μπρόκολο κι επίσης είναι πολύ εύκολη για να την ετοιμάσουμε…
Θα χρειαστείτε:
1.200 gr. μπρόκολο
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία:
Ξεκινάμε ρίχοντας λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις “κάψει” λίγο, τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει.
Έχουμε ξεκαθαρίσει το μπρόκολο σε φούντες και κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρά κομμάτια. Αφού το ξεπλύνουμε καλά, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι για να έχει γεύση.
Σκεπάζουμε με 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν πλέον έχουν μαλακώσει, τα λιώνουμε με το Ραβδομπλέντερ.
Κι είμαστε έτοιμοι να την σερβίρουμε… με γιαούρτι ή με τριμμένο κίτρινο τυρί.
Photo credits:@photographybysamee (unsplash)