Φθινοπωρινό stir – fry με λαχανικά και ψάρι

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε), κομμένο σε κύβους
3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
6 – 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής)
1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε)

Συνταγή :TINA WEBB Φωτογραφίες : ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Συνταγή :TINA WEBB
Φωτογραφίες : ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Διαδικασία Κόβουμε 600 γρ. φέτες ψαριού (κατεψυγμένου ή φρέσκου, ό,τι έχουμε) σε κύβους. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε γουόκ ή ακόμη και σε κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή, και ρίχνουμε 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε το ψάρι στο τηγάνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για περίπου 3 – 4 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 6 – 7 μίνι καλαμπόκια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και κομμένα κατά μήκος, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογικής). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με 1 κουτ. σούπας σουσάμι (και μαυροκούκι, αν διαθέτουμε) και σερβίρουμε.

 

Πηγή: Γαστρονόμος

You may also like