ΥΛΙΚΑ:
3 φρέσκα αχλάδια καθαρισμένα από τη φλούδα τους και κομμένα στη μέση κατά μήκος
1 φλιτζάνι σιρόπι γρεναδίνης
χυμό από 1/2 λεμόνι
μία χούφτα από ρόδια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 ° C
Τοποθετείστε τα κομμένα στη μέση αχλάδια σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το σιρόπι της γρεναδίνης.
Ανακατέψτε καλά και περιχύστε τα αχλάδια.
Ψήστε τα αχλάδια για 45-50 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι έχουν μαλακώσει (δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα). “Ποτίζετε” συχνά τα αχλάδια με το σιρόπι.
Αφήστε να κρυώσουν τα αχλάδια στο ψυγείο.
Σερβίρετε τα κρύο, περιχύνοντας το υπόλοιπο σιρόπι γρεναδίνης… και γαρνίροντας με λίγα ρόδια!