ΥΛΙΚΑ:
3 μήλα
χυμός και ξύσμα από ½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 χούφτα σταφίδες
1 χούφτα νιφάδες αμυγδάλου
μερικές φέτες ψωμιού, κατά προτίμηση γλυκού, όπως πχ τσουρέκι με σταφίδες
γάλα καρύδας
βούτυρο για το τηγάνισμα
Κόψτε τα μήλα σε τέταρτα και αφαιρέστε τους σπόρους. Μην τα ξεφλουδίσετε. Συμπιέστε το χυμό από το ½ λεμονιού και περιχύνουμε τα μήλα, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τη ζάχαρη. Αφήστε το να τηγανιστεί λίγο έτσι και μην ξεχνάτε να ανακατεύετε. Προσθέστε τα μήλα και αφήστε το να ψηθούν για περίπου 5 λεπτά, προσθέστε τις σταφίδες και νιφάδες αμυγδάλου και ανακατέψτε για ένα λεπτό ή δύο.
Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί ή αλείψτε σε κάθε πλευρά του ψωμιού με γάλα καρύδας και τα τηγανίζετε σε βούτυρο.
Πηγή: εδώ