Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή

Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, επιμέλεια Julia Munn

ΥΛΙΚΑ: (για 10 άτομα)

8 αβγά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. αμύγδαλο λευκό, περασμένο στο multi
280 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο

Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
270 ml νερό
40 ml λικέρ Amaretto (πικραμύγδαλο)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά με το σύρμα. Ανακατεύουμε την άχνη με το αμύγδαλο, προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και στο τέλος τα αβγά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10-12 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το λικέρ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με αυτό την αμυγδαλόπιτα όσο είναι ζεστή.

Πηγή:http://www.tovima.gr

You may also like