Κόψατε τα μαλλάκια σας σε στυλ pixie, το χαρήκατε όσο ήταν και τώρα αποφασίσατε πως θέλετε μήκος στα μαλλιά σας – καλή ώρα σαν την αφεντιά μου! Αν είναι κάτι που αρέσει στην κομμώτρια μου, είναι ότι δεν φοβάμαι τις αλλαγές! Η αλήθεια είναι πως είναι πιο δύσκολο και χρονοβόρο να μακρύνεις τα μαλλιά σου από το να πας και να τα κόψεις. Δεν είναι, όμως, ανέφικτο. Και θα σας πω τι χρειάζεται ώστε τα μαλλιά σας να μακρύνουν αρμονικά και πώς θα αντιμετωπίσετε εκείνη την awkward μεταβατική φάση όπου οι τούφες αποκτούν… προσωπικότητα και πετάνε δεξιά κι αριστερά!
1. Πρώτο και βασικό βήμα: δεν αφήνουμε τα μαλλιά στη μοίρα τους! Τι εννοώ με αυτό; Το μεγαλύτερο λάθος που πολλές κάνουν είναι να θεωρούν πως για να μακρύνει το κοντό μαλλί… αφήνουμε στην άκρη τα κουρέματα. Το μόνο όμως που γίνεται στο τέλος είναι και τα μαλλιά να μακραίνουν ακανόνιστα χωρίς να αποκτούν ένα σχήμα και να «σπάνε» στην άκρη. Δεδομένου πως τα μαλλιά κάθε μήνα μακραίνουν κατά μέσο όρο περίπου 1,2 εκατοστά, κόβοντας σε τακτική βάση λίγο τα μαλλιά, κανονίζουμε ώστε κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες να τα κουρεύουμε λίγο ώστε να παραμένουν υγιή κατά τη διαδικασία και να τους δίνουμε ένα σχήμα ώστε να μη θυμίζουν… κράνος!
2. Στη φάση που σας είπα και στον πρόλογο όπου οι τούφες θέλουν να… πάρουν το δικό τους το δρόμο! Είναι η φάση όπου εσείς και τα αξεσουάρ θα γίνετε «κολλητάρια»! Στέκες ή τσιμπιδάκια με σχέδια, κορδέλες, μαντίλια με όμορφα μοτίβα είναι μερικές από τις επιλογές που σας προσφέρονται. Αρκεί να έχετε το νου σας και να μην το παρακάνετε. Τότε θα φαίνονται πιο messy απ’ όσο προσπαθείτε να αποφύγετε!
3. Αποφύγετε τα ασύμμετρα κουρέματα. Τα μαλλιά μακραίνουν πιο εύκολα κι όμορφα όταν ξεκινούν να σχηματίζουν καρέ. Κόβοντας, λοιπόν τα μαλλιά ασύμμετρα, τότε και μήκος αφαιρείτε και κάνετε τη διαδικασία πιο χρονοβόρα.
4. Κρατήστε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Τα μαλλιά κατά τη διάρκεια της αλλαγής απαιτούν ακόμη περισσότερη ενυδάτωση και λήψη πρωτεϊνών. Ρωτήστε τον/την κομμωτή/κομμώτριά σας ώστε να σας προτείνει ένα προϊόν που θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση.
5. «Παίξτε» με τις φράντζες. Αντί να ρισκάρετε μ’ ένα ασύμμετρο look, ζητήστε από τον/την κομμωτή/κομμώτριά σας να σας φτιάξει μία φραντζούλα ώστε να δώσετε λίγο «τύπο» στα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
6. Αποφασίστε μέχρι πού θέλετε να φτάσετε. Ο «σκόπελος» της όλης διαδικασίας είναι μέχρι τα μαλλιά σας να φτάσουν σ’ ένα καρέ λίγο πιο κάτω από τα αυτιά. Άπαξ και το ξεπεράσετε, είναι η ώρα για να αποφασίσετε πόσο ακόμα θέλετε να προχωρήσετε. Αν αρκείστε στο κοντό καρεδάκι, τότε μπορείτε να αποφασίσετε πώς θα το διαμορφώσετε ώστε να το κάνετε και πιο ιδιαίτερο. Αν όχι, τότε συνεχίζετε λίγο ακόμη τη διαδικασία έως ότου καταλήξετε και στο τελικό μήκος.
Ακολουθήστε και τις ιδιαίτερες συμβουλές του/της κομμωτή/κομμώτριά σας κατά τη διαδικασία – όσο να πει κανείς, κεφάλι με κεφάλι διαφέρει! – και… καλή επιτυχία και… υπομονή!
Προσωπικό σχόλιο: Είμαι ήδη στη φάση όπου τα μαλλιά μου αρχίζουν και παίρνουν πρωτοβουλίες κι αντιστέκομαι σθεναρά στο πειρασμό να πάω στην κομμώτρια και να της πω «δεν παλεύονται, κόβε!». If I can do it, you can do it, girls! :P
Photos: Pinterest