Αρνί με πατάτες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ: (για 6 άτομα)

● 2 κιλά αρνί «χεράκι» κομμένο σε μερίδες
● 2 κιλά πατάτες
● 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
● 3 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
● 1/2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
● 1/2 κούπα ελαιόλαδο
● 2 κούπες κόκκινο κρασί
● 1/4 κουταλάκι ζάχαρη
● 1 κούπα νερό
● Αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
αρνακι στο φουρνοΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2Χ2 εκ. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με τη μουστάρδα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε 1 κούπα κόκκινο κρασί.
Με μια σπάτουλα ξύνουμε καλά τη βάση του ταψιού και ανακατεύουμε το περιεχόμενο. Προσθέτουμε και τη δεύτερη κούπα κρασί, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε το νερό.
Τοποθετούμε το κρέας πάνω από τις πατάτες και σφραγίζουμε το ταψί με διπλό αλουμινόχαρτο.
Επαναφέρουμε το ταψί στον φούρνο για μία ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το αρνί για 15 λεπτά επιπλέον.

Και Καλό Πάσχα!

Πηγή: Τaλκ

You may also like