ΥΛΙΚΑ:
1 ολόκληρο μπούτι αρνίσιο, ξεκοκαλισμένο
12 φρέσκα σύκα, κομμένα στη μέση
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 φλ. μαυροδάφνη
1 κ.κ. κόλιαντρο, τριμμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C. Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο μέχρι
να ροδίσει από όλες τις πλευρές και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Το
αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κόλιαντρο, το τοποθετούμε τα σύκα γύρω γύρω και
το ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια περιχύνουμε τα σύκα με τη μαυροδάφνη και
συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά περίπου. Κόβουμε το μπουτάκι σε μικρές
μερίδες, σερβίρουμε μαζί με τα σύκα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
TIP
Αφού προσθέσουμε το κρασί, μπορούμε να προσθέσουμε μερικά ξερά δαμάσκηνα και
σύκα.
από την Τσολακέλλη Ειρήνη http://www.tovima.gr