Ατομικές τάρτες με χαλούμι & καραμελωμένα κρεμμύδια, από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:
6 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
5 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
160 γρ χαλούμι
φρέσκο θυμάρι
λίγο φρέσκο δυόσμο
6 στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας

1899222_10151950680688937_680923674_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Καραμελώνεις τα κρεμμύδια. Λιώνεις το βούτυρο σ’ ένα μέτριο τηγάνι και προσθέτεις μέσα τα κρεμμύδια. Τα πασπαλίζεις με την ζάχαρη. Προσθέτεις το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέυεις και παράλληλα χαμηλώνεις την φωτιάΑφήνεις τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν μέχρι να καραμελώσουν.
2. Βάζεις κάθε κομμάτι σφολιάτας σε ένα μικρό σκεύος για ατομικές τάρτες. Ρίχνεις από πάνω μια μεγάλη κουταλιά από τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγο θυμάρι. Ψήνεις τις τάρτες για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνοστος 170° C.
3. Μόλις δείς τη ζύμη και έχει ροδίσει και τα κρεμμύδια να κάνουν μπουρμπουλήθρες, βγάζεις τις τάρτες από το φούρνο και ρίχνεις από πάνω λίγο χαλούμι λεπτά κομμένο. Ξαναβάζεις τις τάρτες στο φούρνο και μέχρι να λιώσει λιγο το τυρί για 7-10 λεπτά.

Σερβίρεις τις τάρτες πασπαλισμένες με φρέσκο θυμάρι ή φρέσκο δυόσμο και τις απολαμβάνεις με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!

Πηγή: Elena’s cooking

You may also like