ΥΛΙΚΑ:
• 3 αυγά
• 1 κούπα γάλα
• λίγη βανίλια
• μία πρέζα αλάτι
• 4 φέτες χοντροκομμένες , χτεσινό ψωμί
• Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
• Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Σε ένα μπολ χτυπάς το γάλα με τα αυγά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
2. Βουτάς στο μείγμα των αυγών το ψωμί και τα αφήνεις να απορροφήσει όσο γίνεται περισσότερο αυγό και γάλα. Το αφήνεις για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
3. Ζεσταίνεις ένα κουταλάκι βούτυρο σε ένα αντικολλητικό μικρό τηγάνι και τηγανίζεις τις αυγοφέτες σε μέτρια φωτιά , να ροδίσουν και από τις 2 πλευρες.
4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις την ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζεις τις αυγοφέτες μόλις τις βγάλεις από το τηγάνι.
Μπείτε στο Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.