Αχλάδια φούρνου

ΥΛΙΚΑ: (για 4-6 άτομα)
12 αχλάδια καθαρισμένα
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 400 γραμμάρια
½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι 170 γραμμάρια
2 γαρύφαλλα
Φλούδα πορτοκαλιού
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα φλούδα
1 λεμόνι

Poached-PearsΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε την καρδιά.
Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει με χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράζει σε σιγανή φωτιά.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με 2 φλιτζάνια τσαγιού από το νερό τους.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα πορτοκαλιού,τη φλούδα λεμονιού, τα γαρύφαλλα και λίγη κανέλα – φλούδα.

Σκεπάζουμε τα αχλάδια και αφήνουμε να σιγοψηθούν στο φούρνο στους 160 βαθμούς επί 1 ½ ώρα περίπου στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω – κάτω.
Τα περιχύνουμε συχνά με το σιρόπι τους.

ΤΙΡ: Μπορείτε να λιώσετε κουβερτουρα σοκολάτας και να τα βουτήξετε μέσα πριν τα σερβίρετε ή να τα συνοδέψετε με παγωτό βανίλιας ή σαντιγί…

Πηγή: sidagi

You may also like