ΥΛΙΚΑ:(για 4-6 άτομα)
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
150 γραμμάρια λευκό τυρί φέτα
3-4 ώριμες ντομάτες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε το σκόρδο λιωμένο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε τετράγωνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράζει για 45 λεπτά της ώρας.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένο, την φέτα θρυμματισμένη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε σε ένα πυρέξ τη σάλτσα μας ανακατεμένη με τις γαρίδες. Ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες μας και σερβίρουμε αμέσως τις γαρίδες στο φούρνο με φέτα.
Πηγή: sidagi.gr