Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

ΥΛΙΚΑ:
1000 γρ. γαρίδες μικρές
40 ml. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
1/4 πράσινη πιπεριά
1/8 ματσάκι μαϊντανό
2 ντομάτες , στον τρίφτη
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
200 γρ. φέτα θρυματισμένη

garides saganakiΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες. Τις βράζουμε για περίπου 7 λεπτά. Στην συνέχεια τις στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν τις καθαρίζουμε αφαιρώντας τους το κεφάλι και το κέλυφος.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το μαϊντανό.

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα ταψάκι και τις περιχύνουμε με το μίγμα από το τηγάνι. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να λιώσει.

Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Cookbox.gr

You may also like