1,K
Με ένα μαχαιράκι ή με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι που διατρέχει τη ράχη των θαλασσινών. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το λάδι, τις γαρίδες και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το κάρι και αλάτι.
ΥΛΙΚΑ:
16 μεγάλες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
50 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε φετάκια
χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο λεμόνι θέλουμε)
80 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Με ένα μαχαιράκι ή με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι που διατρέχει τη ράχη των θαλασσινών. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το λάδι, τις γαρίδες και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το κάρι και αλάτι.
Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και εν συνεχεία σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά (θέλουμε να μείνουν τραγανά, ζωντανά) και να δέσει κάπως η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι, με νουντλς ή ανακατεμένα με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.
Πηγή: http://www.gastronomos.gr