Ο Νίκος Κατσάνης, σεφ του «Μακεδονικού Χαλβά» και ιδιοκτήτης του διάσημου οινομαγειρείου της Χαλκιδικής «Σγουρός Σκαντζόχοιρος και η Σουσουράδα», μας προτείνει την πιο νόστιμη γαριδόσουπα που έχουμε δοκιμάσει…
ΥΛΙΚΑ :(για 6 άτομα)
42 γαρίδες μέτριες, ακαθάριστες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
½ φινόκιο
50γρ. Παρθένο Σησαμέλαιο
1 κουτάλι αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
50 ml μπράντι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Ζεματάμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και κρατάμε το ζωμό. Στη συνέχεια, τις καθαρίζουμε και κρατάμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Παρθένο Σησαμέλαιο και τα κελύφη καθώς και τα λαχανικά, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια. Σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπράντι και το κρασί και μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Τέλος, λιώνουμε στο μπλέντερ το μείγμα, το περνάμε από τουλπάνι και σερβίρουμε με κρουτόν σε σησαμέλαιο, μαζί με τις γαρίδες.
Υ.Γ.Εμείς χρησιμοποιήσαμε σησαμέλαιο από την εταιρεία «Αφοί Χαϊτογλου»
#makedonikoshalvas #toglykopoukaneikalo