Γιορτάζοντας τα 40 χρόνια του St. George Lycabettus με το menu του 3 *** Michelin, Jerome Serres

12305512_1638396143080390_2091014631_nΈνα από τα “τυχερά” του επαγγέλματος είναι να δοκιμάζουμε κατά διαστήματα μερικά από τα ωραιότερα πιάτα στην Αθήνα. Αυτή τη φορά, με τη συντροφιά συμπαθέστατων bloggers και φίλων, στο La Suite Lounge στον 6ο όροφο του St. George Lycabettus απολαύσαμε ένα συγκλονιστικό menu του chef Jerome Serres, που έχει βραβευτεί με τρία άστρα Michelin, σε συνεργασία με τον head chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιο, μέχρι το τέλος του 2015.

Πιο συγκεκριμένα για τις επόμενες 3 εβδομάδες και με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου St George Lycabettus, θα σερβίρεται ένα μενού γνωριμίας με την κουζίνα που υπογράφουν ο Jerome Serres με τον Βασίλη Μήλιο, τριών (3) πιάτων επιλογής μας, στην επετειακή τιμή των 40€ το άτομο με ένα ποτήρι σαμπάνια!

Επειδή “τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”, μία μικρή παρουσίαση των όσων φάγαμε! Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί σε κάποια από τα φαγητά να έχω παραποιήσει λίγο τα ονόματα, γιατί δεν είμαι κι απόλυτα σίγουρη αν τα θυμάμαι καλά! Όπως πχ. το όνομα του καταπληκτικού κοκτέιλ με Raspberry και ρούμι που μας προσέφεραν στην αρχή, με θέα την φωταγωγημένη Ακρόπολη.

12299164_10153694780857165_5492715049091802154_n

Κι ας δούμε το μενού….

 

Κύβοι φουά γκρά με κρέμα λεμονιού και αχλάδια σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί

Κύβοι φουά γκρά με κρέμα λεμονιού και αχλάδια σιγομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί

 

Τάρτα μαριναρισμένου γαύρου

Τάρτα μαριναρισμένου γαύρου

 

Καλαμαράκι τηγανητό με μους μελιτζάνας

Καλαμαράκι τηγανητό με μους μελιτζάνας

 

Φιλέτο σολομού με 2 τρόπους: μαριναρισμένο με παντζάρι & εσπεριδοειδή με βινεγκρέτ μελιού

Φιλέτο σολομού μαριναρισμένο με παντζάρι & εσπεριδοειδή με βινεγκρέτ μελιού

 

 Τριλογία αρνιού με φρέσκα λαχανικά και σάλτσα ψητού με ελιές και λιαστή ντομάτα

Τριλογία αρνιού με φρέσκα λαχανικά και σάλτσα ψητού με ελιές και λιαστή ντομάτα

 

Και το υπέροχο δείπνο ολοκληρώθηκε  με τα υπέροχα επιδόρπια!

 

Μιλφεϊγ με κρέμα λεμόνι, σαντιγί , λεμονγκρας και σορμπέ λεμόνι

Δεν πρέπει να παραλείψω να σας πω ότι τις φωτογραφίες μου τις παραχώρησε η αγαπημένη Ελεάννα Γιαννοπούλου από το  Lace and Macarons 

Και τέλος οι δημιουργοί αυτής της βραδιάς…..

 Ο chef Βασίλης Μήλιος και o chef Jerome Serres

Ο chef Βασίλης Μήλιος και o chef Jerome Serres

 

To επετειακό μενού σερβίρεται  μέχρι το τέλος του 2015,από Τρίτη μέχρι Σάββατο βράδυ στο La Suite Lounge στον τελευταίο όροφο του St.George Lycabettus, με την καλύτερη θέα στην Αθήνα…. Θα το δοκιμάσετε;

St.George Lycabettus Boutique Hotel
Τηλ. 210 7416000
www.sglycabettus.gr
Δεινοκράτους 1
Πλατεία Δεξαμενής

 

You may also like