Γρήγορη τάρτα σοκολάτας με δαμάσκηνα & τυρί κρέμα, από την Έλενα Σμπώκου

ΥΛΙΚΑ:
150 γρ μπισκότα digestive περασμένα από το multi
70 γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
150 γρ τυρί κρέμα
100 γρ ξερά δαμάσκηνα , χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα

974730_10152502620658937_600547827_nΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Αυτά θα γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Ρίχνετε τα μπισκότα σε μια ταρτιέρα ή σε μία φόρμα κουμπωτή, και πιέζετε με τα δάχτυλα να σκεπάσετε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας. Βάζετε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την σοκολάτα με τα δαμάσκηνα.

2. Κόβετε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την λιώνετε σε μπαιν-μαρί ανακατεύοντας με μια μαρίζ (σπάτουλα από σιλικόνη). Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την κατεβάζεις από την φωτιά και προσθέτεις μέσα το τυρί κρέμα. Ανακατεύεις καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ρίχνεις μέσα τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα.

3. Στρώνεις την σοκολατένια κρέμα πάνω από τα στρωμένα μπισκότα και παγώνεις το γλυκό για άλλη μία ώρα στο ψυγείο.

Μπείτε στο  Elena’s cooking για να διαβάσετε κι άλλες υπέροχες συνταγές της Έλενας Σμπώκου.

You may also like