Σε ό,τι αφορά τη διατροφή, είμαστε αφάνταστα τυχεροί ως χώρα, καθώς η μεσογειακή διατροφή βασίζεται σε τροφές πραγματικούς θησαυρούς. Και κάθε ένας από αυτούς προσφέρει συνδυασμούς που είναι γευστικοί αλλά και υγιεινοί! Τώρα το καλοκαίρι οι… πειρασμοί στο φαγητό είναι περισσότεροι και η θερινή ανεμελιά τους κάνει ακόμη πιο ελκυστικούς, όμως θέλουμε και να θυμίζουν καλοκαίρι. Η παρακάτω συνταγή είναι μία παραλλαγή της κλασσικής χωριάτικης σαλάτας και σίγουρα αξίζει μία δοκιμή!
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 ½ φλυτζάνι κουσκούς
- Δύο μέτρια αγγουράκια κομμένα σε φέτες
- 1/2 φλυτζάνι λιαστές ντομάτες (ή δύο φρέσκες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια)
- 1/2 φλυτζάνι ρεβύθια που έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη
- Ένα ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Τυρί φέτα
- 2 κουταλιέςτης σούπας μαϊντανό, κόλιανδρο ή βασιλικό
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης πιπεριές, ελιές ή ακόμη και σταφίδες.
Για το dressing:
- 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:
- Βράζουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της σκευασίας. Για να γίνει al dente, αρκούν 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Έπειτα το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας ανακατεύοντας τα υλικά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το ρίχνουμε στο κουσκούς που έχει κρυώσει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Μπορούμε να απολαύσουμε τη σαλάτα αμέσως ή να τη βάλουμε για μία ώρα στο ψυγείο για να γίνει ακόμη πιο δροσιστική!
Καλή όρεξη!
Πηγή & photo credits: Feel Good Foodie