Δροσερή σαλάτα Μεσογείου με κουσκούς

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή, είμαστε αφάνταστα τυχεροί ως χώρα, καθώς η μεσογειακή διατροφή βασίζεται σε τροφές πραγματικούς θησαυρούς. Και κάθε ένας από αυτούς προσφέρει συνδυασμούς που είναι γευστικοί αλλά και υγιεινοί! Τώρα το καλοκαίρι οι… πειρασμοί στο φαγητό είναι περισσότεροι και η θερινή ανεμελιά τους κάνει ακόμη πιο ελκυστικούς, όμως θέλουμε και να θυμίζουν καλοκαίρι. Η παρακάτω συνταγή είναι μία παραλλαγή της κλασσικής χωριάτικης σαλάτας και σίγουρα αξίζει μία δοκιμή!

               Τι θα χρειαστούμε;

  • 1 ½ φλυτζάνι κουσκούς
  • Δύο μέτρια αγγουράκια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλυτζάνι λιαστές ντομάτες (ή δύο φρέσκες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια)
  • 1/2 φλυτζάνι ρεβύθια που έχουμε μουλιάσει από την προηγούμενη
  • Ένα ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Τυρί φέτα
  • 2 κουταλιέςτης σούπας μαϊντανό, κόλιανδρο ή βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης πιπεριές, ελιές ή ακόμη και σταφίδες.

               Για το dressing:

  • 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

  • Βράζουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της σκευασίας. Για να γίνει al dente, αρκούν 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Έπειτα το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε το dressing της σαλάτας ανακατεύοντας τα υλικά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το ρίχνουμε στο κουσκούς που έχει κρυώσει.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Μπορούμε να απολαύσουμε τη σαλάτα αμέσως ή να τη βάλουμε για μία ώρα στο ψυγείο για να γίνει ακόμη πιο δροσιστική!

Καλή όρεξη!

Πηγή & photo credits: Feel Good Foodie

You may also like