ΥΛΙΚΑ:(για 6-8 άτομα)
500γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
1.5 φλιτζάνια ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά περίπου σκεπασμένο για να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180οC ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει εξωτερικά.
Σερβίρουμε το ελιοψωμο μας ζεστό απευθείας από τον φούρνο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή: : εδώ