Ελαφριά συνταγή σολομού, από τη Νιόβη Αναζίκου

Μία ελαφριά και εύκολη συνταγή που η γεύση και η υφή της, θα σας κερδίσει!!! Ιδανική πρόταση για μετά τις γιορτές, που θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ αλλά εξίσου γευστικό μιας και κακομάθαμε με τις λιχουδιές των γιορτών!!!

Υλικά:

-4 φέτες σολομό φρέσκο
-1 μεγάλο μπρόκολο
-1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
-1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1/2 λεμόνι σε λεπτές φέτες
-αλάτι, πιπέρι

3Εκτέλεση:

Πλένετε τον σολομό, τον σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε την μουστάρδα, το λάδι, αλατοπίπερο, φέτες κρεμμυδιού. Απλώνετε το μείγμα στα φιλέτα. Τοποθετήστε τα στο ταψί. Κόβετε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το βάζετε γύρω από το ψάρι. Περιχύνετε στις άκρες το κρασί, όχι πάνω στο ψάρι για να μην ξεπλύνει την επάλειψη και τις φέτες λεμονιού πάνω στο σολομό.

Ρίχνετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στο μπρόκολο και το αφήνετε να ψηθεί στους 180 βαθμούς, αέρα για 30-40 λεπτά. Ελέγξτε την ώρα ψησίματος γιατί είναι ανάλογα το πάχος που έχουν τα φιλέτα και ανάλογα τον κάθε φούρνο. Δεν θέλει πολύ ψήσιμο ο σολομός γιατί στεγνώνει.

Μόλις βγει προσθέστε λίγες σταγόνες λεμονιού, συνοδεύστε το πιάτο με άγριο ρύζι ή ριζότο σαφράν και απολαύστε το με λευκό κρασάκι!!!

You may also like