Gastro meets Astro: Η “Σκορπίνα” Ελεάννα Γιαννοπούλου φέρνει τη φινέτσα στην κουζίνα σας, από τη Χρ.Θεοχάρη

10744832_10152752351452357_1529774360_nΗ Ελεάννα, πολύ αγαπημένη foodblogger, είναι Σκορπιός με Σελήνη στον Ταύρο και ωροσκόπο Τοξότη. Εκτός από τη γλυκύτητα και την τσαχπινιά που τη χαρακτηρίζει είναι μια αληθινή gourmet, που δεν κουράζεται ποτέ να δοκιμάζει νέες γεύσεις και να πειραματίζεται στην κουζίνα, αγαπάει όμως και το καλό, αυθεντικό σπιτικό φαγητό. Είναι γήινη, εργατική και αφοσιωμένη σε ό,τι αγαπάει. Το βαθύ της συναίσθημα (Ο Σκορπιός βλέπετε!) εκφράζεται καλλιτεχνικά μέσα από τη μαγειρική και τη φωτογραφία -και ενίοτε και μέσα από τη σοκολάτα- ενώ ο ωροσκόπος της στον Τοξότη την κάνει κοσμοπολίτισσα και ταξιδεύτρια.

Χριστίνα Θεοχάρη : Η γεύση είναι άρρηκτα δεμένη με τη μνήμη: ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες που συνδέονται με το φαγητό και τη γεύση; 
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Το τριώροφο παστίτσιο που έτρωγα στην Κρήτη, όταν είχε στείλει εκεί τον πατέρα μου η δουλειά του κι εγώ ήμουν 4 στα 5. Κάτσαμε περίπου 4 μήνες, το χειμώνα, στα Χανιά και με τη μαμά μου είχαμε στέκι για μεσημεριανό ένα ταβερνάκι που έφτιαχνε φοβερό παστίτσιο. Πιο μεγάλο από μένα ήταν! Επίσης στο ξενοδοχείο που μέναμε μας σέρβιραν κάθε μέρα στο πρωινό αυγό μελάτο «για το παιδί». Α, και τα γαριδάκια που ταΐζαμε τις πάπιες στο ζωολογικό κήπο. Ένα για μένα, ένα για τις πάπιες, ένα για μένα. Δίκαια πράματα! Καλοπέρασα. Και γλύτωσα ένα χρόνο σχολείο!

Χριστίνα Θεοχάρη : Ποιο είναι το πρώτο φαγητό ή γλυκό που μαγείρεψες και σε τι ηλικία;
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Υποθέτω τα αόρατα φαγητά της φαντασίας μου που μαγείρευα στις κούκλες μου μικρή δεν μετράνε, σωστά; Μπορούμε να πούμε ότι πρώτο μου «σοβαρό» μαγείρεμα ήταν μια μους λεμόνι που έφτιαξα στα 13 μου. Βγήκε λίγο ξινή για τα γούστα της οικογένειας αλλά κατά τα άλλα μια χαρά.

Χριστίνα Θεοχάρη : Ποια είναι η πιο «ένοχη» σου απόλαυση;
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Έχω πολλές! Η πιο «ένοχη» θα έλεγα ότι είναι τα πατατάκια. Ειδικά αυτά με την πάπρικα αλλά και τα σκέτα (αντιπαθώ από μικρή αυτά με τη ρίγανη). Τελείως ανθυγιεινά, junk food, παχυντικά, ό,τι θες πες, σωστά, αλλά εγώ τα λατρεύω. Καθαρίζω δυο-τρία σακουλάκια έτσι κι αρχίσω!

Χριστίνα Θεοχάρη : Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Αυγά. Είναι μαγικό υλικό, μπορείς με αυτά να φτιάξεις ένα σωρό πράγματα.

Αυτή ειναι η αγαπημένη συνταγή της Ελεάννας που θα σας παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα

Αυτή είναι η αγαπημένη συνταγή της Ελεάννας που θα σας παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα

Χριστίνα Θεοχάρη : Τι πρέπει να σου μαγειρέψει ένας άντρας για να σε γοητεύσει;
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Κρέας. Ψητό κατά προτίμηση, με σάλτσα, αλλά όχι κοκκινιστό. Πρέπει να είναι ζουμερό και πλούσιο, θα λέγαμε «μάτσο» φαγητό. Με μια δόση σπιρτάδας, είτε από κρασί είτε κάποιο ελαφρά καυτερό κι αρωματικό μπαχαρικό. Να το τρως και να λιώνει στο στόμα αλλά να σε πιάνει. Όχι μακαρονάδες, λαχανικά και τέτοια. Αντρίκιο φαγητό! Για επιδόρπιο, μους σοκολάτα. Τέλος.

Χριστίνα Θεοχάρη : Τι θα μαγείρευες εσύ στον άντρα που θες να γοητεύσεις;
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Σπαγγέτι με θαλασσινά, κατά προτίμηση καθαρισμένα μύδια, και ντομάτα, με μια νότα καυτερής πιπεριάς και σκόρδου. Αφροδισιακές γεύσεις. Το έχω μαγειρέψει ήδη για έναν άντρα. Εγγυημένη επιτυχία ;) Για επιδόρπιο, φράουλες βουτυγμένες σε σοκολάτα. Απλό, γρήγορο, αποτελεσματικό. Θέλουμε να είμαστε και περιποιημένες ένα τέτοιο βράδυ, όχι να ψοφήσουμε στο μαγείρεμα!

Χριστίνα Θεοχάρη : Σε τι είσαι εθισμένη; (όχι μόνο φαγητό!)
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Στο ίντερνετ. Νιώθω απομονωμένη κι αποκομμένη από τα εγκόσμια έτσι και μείνω εκτός σύνδεσης. Βέβαια, μερικές φορές το αποφεύγω ηθελημένα, για αποτοξίνωση, αλλά είναι ζόρι.

Χριστίνα Θεοχάρη : Το φαγητό, όπως και το σεξ εκτός από βασικές βιολογικές ανάγκες είναι και μια απόλαυση στην οποία συμμετέχουν και οι 5 αισθήσεις: γεύση, όραση, όσφρηση, αφή, ακοή.. Θεωρώ λοιπόν ότι όση απόλαυση βρίσκουμε στο φαγητό, άλλη τόση βρίσκουμε και στο σεξ -και το αντίθετο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Συμφωνώ απολύτως. Ιδανικά είναι όταν συμβαίνουν και τα δυο ταυτόχρονα, ή έστω με μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Π.χ. ξεκινάς με γεύμα, προχωράς στο σεξ, διάλειμμα με παγωτό στο κρεβάτι για να πάρεις δυνάμεις, συνεχίζεις με σεξ, μετά πρωινό με κρουασάν σοκολάτας, σεξ, φαγητό, σεξ, κλπ κι έτσι περνάς ένα πολύ ωραίο Σαββατοκύριακο!

Χριστίνα Θεοχάρη : Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό για σένα; 
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Η κολόνια του άντρα (αν είναι κάποια που μου αρέσει εννοείται, γιατί κάποιες είναι χάλια). Αν είναι καλή, λατρεύω να τον μυρίζω, ειδικά στο σβέρκο (πολύ σέξυ σημείο για μένα) και μετά τα ρούχα του, τη μυρωδιά του στα ρούχα μου, στα σεντόνια, κλπ Γενικά η μυρωδιά φέρνει μνήμες, μια αίσθηση παρουσίας και σύνδεσης όταν αυτός λείπει. Γι’αυτό αρέσει σε πολλές γυναίκες (εμού συμπεριλαμβανομένης) να κοιμούνται με το μπλουζάκι του για νυχτικό. Είναι σαν να είναι μαζί σου.

Χριστίνα Θεοχάρη : Το φαγητό είναι: ανάγκη, αγάπη, απόλαυση,προσφορά ή θανάσιμη αμαρτία; 
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Ανάγκη – Προσφορά – Απόλαυση – Αγάπη (Θανάσιμη αμαρτία δεν θα το έλεγα!)

10743624_1502868069966532_1416919156_nΧριστίνα Θεοχάρη : Σχέδια και όνειρα για το μέλλον και για το blog σου.
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Μπα, να και μια σεμνή ερώτηση, πώς σου ξέφυγε;! Θα ήθελα να το συνεχίσω όσο μπορώ κι όσο αντέχω, γιατί είναι πολλή δουλειά για έναν άνθρωπο, αλλά την αγαπώ. Θα ήθελα να το εμπλουτίσω με περισσότερα θέματα, να γίνομαι όλο και καλύτερη. Να προσεγγίσω περισσότερο κόσμο γιατί για αυτούς το κάνω, για τον κόσμο. Το φαγητό για μένα είναι πηγή χαράς, μια ευχαρίστηση στη ζωή και θέλω να το μεταδώσω αυτό σε όσο τον δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Είναι δύσκολη η ζωή και θέλουμε όλοι λίγη απόλαυση, να νιώσουμε λίγο καλά. Το φαγητό, ειδικά όταν μπορούμε να το μοιραστούμε με αγαπημένους, μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, να μας δώσει χαρά κι αγάπη.

Χριστίνα Θεοχάρη : Αγαπημένο Μπαχαρικό και μυρωδικό
Ελεάννα Γιαννοπούλου: Δύσκολο να διαλέξω. Τα μπαχαράδικα είναι τα αγαπημένα μου μαγαζιά, μπορώ να χαθώ εκεί με τις ώρες!
Μου αρέσει η βανίλια από τα γλυκά, τόσο που τη θέλω να υπάρχει και στο άρωμα που φοράω. Όχι έντονη, να μυρίζω σαν φρεσκοψημένο κουλουράκι, αλλά να υπάρχει.
Επίσης αγαπώ το κύμινο, το κάρυ, τις πιπεριές τσίλι, αλλά και το γλυκάνισο στα παξιμάδια,
το μαυροσούσαμο στο ψωμί και το μαχλέπι στο τσουρέκι.

Για περισσότερη “Ελεάννα” και πολλές γευστικές συνταγές, μπείτε στο  misstravelist.com και μην ξεχάσετε να κάνετε like και στη σελίδα της στο facebook

10799775_1502861536633852_791069901_n

You may also like